04-03-07

Stop kinderprostitutie ! Burgers moeten ogen openen !

 

Minister Dewael (VLD) en Comité P staken klachten inzake kindermisbruik in de doofpot

Image Hosted by ImageShack.us

Victor Vervloesem, die in september 1998 in een interview met Gazet van Antwerpen, de eerste was om zijn halfbroer Marcel Vervloesem van 'pedofilie', 'verkrachtingen' en 'sadistische folteringen' te beschuldigen, zei destijds in een interview met Het Laatste Nieuws dat de opsluiting van zijn halfbroer 'het mooiste geschenk van zijn leven was'.
De man werd enkele weken voor dat Marcel voor een tweede maal van 'pedofilie' beschuldigd en opgesloten werd, echter zelf van de aanranding van de eerbaarheid beschuldigd. Twee Herentalse politieagenten maakten toen van de verklaring van het minderjarige slachtoffer een proces-verbaal op.
Enkele weken later werd de 14-jarige Nick C. die de klacht indiende, door dezelfde Herentalse agenten van het school gehaald en gedurende 8 uren lang ondervraagd waardoor hij zich tenslotte liet overhalen om te verklaren dat hij niet door Victor maar door MARCEL Vervloesem, die enkele dagen voordien opnieuw beschuldigd werd, was 'misbruikt'. De Vlaamse roddelpers schreef toen dat de twee nieuwe klachten tegen Marcel Vervloesem door een 'derde onafhankelijke klacht werd bevestigd'. De procureur van Turnhout van zijn kant sprak over 'bijzonder zwaarwichtige feiten' en het proces-verbaal van de klacht tegen Victor V. verdween spoorloos zonder dat Victor V. ooit ondervraagd werd.

De Werkgroep Morkhoven contacteerde terzake de Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael en vroeg om het Comité P (controle politiediensten) deze zaak te laten onderzoeken. De Werkgroep kreeg echter geen antwoord op haar schrijven.
Ook de Sp.a-schepen die verantwoordelijk was voor het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn te Herentals alwaar Victor V. met de steun van burgemeester Jan Peeters (Sp.a) en het Sp.a-bestuur van Herentals tot bestuurslid en verantwoordelijke voor Jeugdzaken benoemd was, werd op 10.5.2005 schriftelijk gecontacteerd maar ook hij antwoordde niet.

Victor V. zetelt, zoals burgemeester Jan Peeters, in het Sp.a-bestuur van de Stad Herentals. Het was uitgerekend Peeters die, vlak na een petitieaktie van Victor V. die nauwelijks 13 handtekeningen opbracht, tijdens de gemeenteraadszitting van Herentals met CD&V-gemeenteraadslid Marleen Diels opriep om Marcel Vervloesem die aan een hongerstaking in de gevangenis begonnen was, uit Morkhoven te verbannen.
Peeters liet op 10.5.2005 via radio en televisie zelfs weten dat hij naar 'juridische mogelijkheden zocht om het persorgaan van de Werkgroep Morkhoven van het Internet te halen'.

Peeters en het Sp.a-bestuur van Herentals plaatsten Victor V. ook op een verkiesbare plaats voor de gemeenteraadszitting van 8.10.2006. Victor V. werd tot gemeenteraadslid verkozen en zetelt nu in de politieraad waarvan... Peeters de voorzitter is.
Peeters is benevens burgemeester van Herentals ook Sp.a-kamerlid en zetelt in het Sp.a-partijbureau te Brussel. In een vorig leven was hij zelfs Minister van State.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij door de machtige Sp.a-partijtop in Brussel wordt ondersteund en hij het zich gemakkelijk kan veroorloven om vriendjes die slechts kunnen schrijven zoals ze spreken en die criminelen gebruiken om actievoerders aan te klagen, tot bestuurslid in overheidsorganen te bombarderen.

Zonder de steun van Peeters en de Sp.a-partijtop te Brussel was Victor V. waarvan een 30-tal processen-verbaals van zedenfeiten met minderjarigen bestaan, reeds lang door de mand gevallen en had de Antwerpse procureur-generaal Christine Dekkers aan wie de Werkgroep Morkhoven op 23.10.2006 een copie van de processen-verbaals overhandigde, reeds lang een gerechterlijk onderzoek bevolen.
Marcel Vervloesem werd, na bijna 9 jaar door de Vlaamse roddelpers door het slijk te zijn gesleurd, op 15.11.2006 voor de klachten van Victor V. en zijn bende weliswaar vrijgesproken maar daar bleef het bij.

Tien jaar na de Witte Mars waarbij een miljoen Belgen in Brussel tegen de laksheid van Justitie inzake kinderverdwijningen protesteerden, is België nog altijd het land waarin kindermisbruikers zich thuis voelen en waarin organisaties zoals Child Focus campagnes organiseren die zogenaamd bedoeld zijn om de burgers 'de ogen voor kindermisbruik te openen' terwijl zij de 88.000 slachtoffers in de kinderpornozaak Zandvoort doodzwijgen en de kindermisbruikers blijven beschermen.

-------------

PS. Dit bericht werd opgemaakt op basis van een artikel dat Morkhoven-voorzitter Jan Boeykens op 11.5.2005 op Indymedia Nederland publiceerde.
Info en contact: http://groups.msn.com/WerkgroepMorkhoven
janboeykens@hotmail.com - issakaba@skynet.be

12:58 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.