01-03-07

Klacht bij Comité P

 

KLACHT BIJ HET COMITÉ P - POLITIE WORDT DOOR POLITICI GECONTROLEERD

Image Hosted by ImageShack.us

Comité P
t.a.v. De Heer Guy Cumps
Ondervoorzitter Comité P


Geachte Heer,

Uw referte : K/17805/2007/O/02-kl-14897/2007

Betreft: mijn klachten

Bedankt voor uw antwoord inzake mijn klacht van 23.2.2007 bij het Comité P.

Ik vind het weer typisch voor het Comité P dat men wél kan antwoorden op mijn klacht omtrent een advocaat waarbij men mij terecht zegt dat ik mij tot de Orde van de Advocaten moet wenden terwijl al mijn klachten over het optreden van de politie van Herentals tegenover actievoerder Marcel Vervloesem en in verband met het Herentalse Sp.a-bestuurslid Victor V., na een jaar 'onderzoek' in de vuilbak werden gekieperd.

Ik verwijs ondermeer naar:
- mijn klacht bij het Comité P. inzake de twee Herentalse politieagenten die het proces-verbaal van een klacht van een minderjarige en diens vader tegen het Herentalse Sp.a-bestuurslid Victor V. spoorloos deden verdwijnen.
- mijn klacht tegen dezelfde Herentalse politieagenten omdat zij Victor V. nooit terzake hebben ondervraagd.
- mijn klacht tegen deze Herentalse politieagenten omdat omdat zij enkele weken na het opmaken van hun proces-verbaal, de jongen gedurende 8 uren lang ondervroegen en met suggestieve vragen onder druk zetten waardoor zij wisten te bekomen dat de klacht van deze minderjarige tesamen met twee andere klachten van minderjarigen, tegen Marcel Vervloesem kon worden gebruikt.
- mijn klacht tegen dezelfde Herentalse politiagenten omdat die tijdens het zogenaamd onderzoek van het Comité P naar mijn voornoemde klachten, twee huiszoekingen bij Marcel Vervloesem deden omdat zij zogenaamd veronderstelden dat één van de drie jongeren die uit een gesloten instelling was ontvlucht, zich bij Marcel Vervloesem in huis had verscholen.
- mijn klacht omtrent het feit dat de politie van Herentals niets deed met het 30-tal processen-verbaals die ik op 23.10.2006 aan procureur-generaal Dekkers bezorgde en waarin beschreven staat hoe dat Victor V. zedenfeiten met kinderen en minderjarigen pleegde.

Het Comité P. dat door het parlement werd opgericht om de werking van de politiediensten te controleren, zal mijn klachten waarschijnlijk nooit onderzoeken gezien Victor V. na zijn benoeming tot bestuurslid van het OCMW te Herentals (Dienst Jeugdzaken) nu tot lid van de Herentalse politieraad werd benoemd waarvan de Herentalse burgemeester, Sp.a-kamerlid Jan Peeters, de voorzitter is.

De politiediensten worden door de politici gecontroleerd en niet door het Comité P.

In afwachting van uw antwoord, teken ik,

Hoogachtend,

Jan Boeykens
Voorzitter VZW Werkgroep Morkhoven

VZW Werkgroep Morkhoven
Faiderstraat 10
1060 Sint-Gillis

Copie: parlementsleden


From: "Karin Laureys"
To:
Subject: uw klacht van 7/2/2007
Date: Fri, 23 Feb 2007 16:51:33 +0100

Brussel, 23 februari 2007

Onze referte : K/17805/2007/O/02-kl-14897/2007

Geachte heer,

Wij hebben uw e-mail van 7 februari 2007 in goede orde ontvangen.

Aangezien uw klacht gericht is tegen een advocaat, is het Vast Comité P onbevoegd ratione personae. Ik trek evenwel uw aandacht op het feit dat grieven tegenover advocaten op nuttige wijze kunnen overgemaakt worden aan de deken van de orde der advocaten.

Hoogachtend,

Guy Cumps, ondervoorzitter

11:37 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.