18-02-07

Nihoul door de media gerehabiliteerd

 

RTBF ziet Nihoul als een sympathieke man

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Bijna drie jaar na het proces-Dutroux neemt Michel Nihoul deel aan de reconstructie van scenes van de zaak Dutroux voor het tv-programma "Dossier noir" van de RTBf.

Dat meldt La Dernière Heure zaterdag. De uitzending toont Michel Nihoul in zijn dagelijkse leven als een sympathieke man. Programmamaker Georges Huercano heeft nooit verborgen dat hij een aanhanger was van de these van het "geisoleerde roofdier" in de zaak-Dutroux en dat bijgevolg Nihoul niets te maken had met de ontvoering van de meisjes.

De uitzending tekent het parcours van Nihoul de oplichter, de fraudeur en beste te ontlopen figuur, maar in geen geval leider van een pedofilienetwerk.

Gazet van Antwerpen, 17.2.2007

01:54 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

De meeste burgers geloven nog steeds dat zij door de media geinformeerd worden terwijl zij dagelijks het slachtoffer zijn van desinformatie en manipulatie. Wat is de 'informatieve' waarde van de berichtgeving over de oorlog in Irak en Afghanistan bijvoorbeeld ? De burger wordt jarenlang met gruwelijke beelden en vreselijke berichten over gewelddadige aanslagen en slachtoffers gebombardeerd terwijl er over de belangen van de Amerikaanse industrie en de Amerikaanse + Europese regeringen in deze zaak nauwelijks gesproken wordt.
Het is duidelijk dat de zogenoemde objectieve nieuwsberichten die via de grote persbureau's worden verspreid en ons dagelijks door de media en machtige mediagroepen worden voorgeschoteld, volstaan met onwaarheden en leugens. Burgers over de hele wereld worden dagelijks gehersenspoeld met allerel 'feiten' die niets met de werkelijke feiten te maken hebben. Dat gaat zelfs zover dat burgers die de dagelijkse hersenspoelingen overleefd hebben, voor 'gekken' of 'believers' worden uitgemaakt.

Liegen en bedriegen, is dank zij de media en mediagroepen de nieuwe norm in onze samenleving geworden. Dat geldt ook voor de Vlaamse Raad voor Beroepsjournalistiek die geen rekening houdt met de deontologische ethiek waaraan beroepsjournalisten zijn gebonden en die niet optreedt als onschuldige burgers door journalisten van bepaalde mediagroepen gedurende jaar en dag door het slijk worden gehaald.
De voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor beroepsjournalisten zetelt waarschijnlijk ook niet toevallig in het bestuur van de Hoge Raad voor Justitie. Vandaar dat de klachten in verband met de gerechtsjournalisten die de deontologische regels zwaar hebben overtreden, ook gewoonweg in de prullenmand verdwijnen.
Burgers die de moed hebben om dergelijke wantoestanden aan te klagen, schelden zij uit vanwege de 'schending van de persvrijheid' terwijl er politici en gerechtsdiensten worden ingeschakeld die ervoor moeten zorgen dat de nieuwsgroepen van die burgers van het Internet worden gehaald.
De Vlaamse Raad voor Beroepsjournalistiek kan misschien beter over de deontologische principes en de persvrijheid waken in plaats van toe te laten dat de persvrijheid wordt misbruikt. Dat kan haar geloofwaardigheid en de geloofwaardigheid van de journalisten die zij vertegenwoordigt alleen maar ten goede komen.

Men heeft het dikwijls over de 'onafhankelijkheid' van de pers. Vandaar dat er bijna uitsluitend politici en industriëlen in de besturen van de verschillende mediagroepen zetelen en dat de geschreven pers via de advertenties van honderden bedrijven en overheidsorganen gesponsord wordt.
Van een 'onafhankelijke pers' is dus geen sprake. Dat geldt ook voor de zogenaamde scheiding der machten.
De meeste 'gerechtsjournalisten' zijn de spreekbuis van het gerecht en/of verdedigen de belangen van de geörganiseerde misdaad die zich in bedrijven, financiële instellingen en overheidsorganen heeft genesteld.

Het is dus geenszins verwonderlijk dat de pers altijd de sympathie heeft proberen op te wekken voor gekende onderwereldfiguren zoals Paul Vanden Boeynants en Michel Nihoul (zaak Dutroux) terwijl een kleine activist zoals Marcel Vervloesem van de Werkgroep Morkhoven die de kinderpornonetwerken heeft bestreden, jarenlang de grond werd ingeboord om het criminele milieu te beschermen.

Gepost door: Yves | 18-02-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.