18-01-07

Ongewenste informatie: Proces Werkgroep Morkhoven


Image Hosted by ImageShack.us

Op 15.11.2006, nadat er gedurende 9 jaar een zogenaamd 'onderzoek' was gevoerd rond de klachten tegen Morkhoven-activist Marcel Vervloesem, velde de correctionele rechtbank van Turnhout eindelijk haar eindvonnis.
Marcel Vervloesem kreeg daarbij een 'spreekverbod met de pers' opgelegd. Dat zegt wel iets over zogenaamde democratische rechtsstaat waarin er een zogenaamde grondwettelijke scheiding der machten bestaat.
De Vlaamse pers die wist dat daarmee ook de persvrijheid werd aangetast, zweeg echter in alle toonaarden. VTM, de Gazet van Antwerpen, Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad/HetVolk/De Gentenaar liggen immers mede aan de basis van de klachten tegen Marcel Vervloesem en lieten hem 9 jaren lang voor een 'kindermisbruiker' doorgaan terwijl Vervloesem op 15.11.2006 werd vrijgesproken voor de 9 jaren oude klachten inzake 'kindermisbruik' waaraan hij zich volgens de pers 20 jaar geleden schuldig had gemaakt.

Gedurende het zogenaamd gerechtelijk onderzoek waarbij men uitsluitend belang hechtte aan de klachten tegen Vervloesem, liet Procureur Vander Flaas slechts één van de aanklagers voor een leugendetectortest oproepen terwijl hij van de Turnhoutse rechtbankvoorzitter François Caers de opdracht kreeg om alle aanklagers aan een leugendetectortest te onderwerpen en hij daarvoor meer dan een jaar de tijd kreeg.
Die éne aanklager weigerde die leugendetectortest dan nog.
Buiten deze aanklager moest alleen Marcel Vervloesem de leugendetectortest ondergaan. Daaruit bleek dat hij de waarheid sprak.
De uitnodiging voor die leugendetectortest vond hij vlak na zijn 30 dagen durende hongerstaking waarbij hij bijna in coma geraakte, in zijn brievenbus...

10:01 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.