25-09-06

Moslims of ratten ?


Image Hosted by ImageShack.us


Talrijke discussiegroepen op het Internet worden enkel gebruikt om moslimhaat en racisme te prediken.

Op het forum van het 'gerespecteerde' Politics.be dat duizenden bezoekers telt en overal op Google is weer te vinden, is een racistische militant van het Vlaams Blok met de toelating van de forumbeheerders bijvoorbeeld een thread gestart onder de titel 'Peiling: 1 miljard moslims of 1 miljard ratten?'
http://forum.politics.be/showthread.php?t=54369

Ik diende hiervoor klacht in bij de moderators van het forum:
http://forum.politics.be/showpost.php?p=2013463&postcount...

De klacht werd echter niet onderzocht en de thread bleef gewoon open voor de forumbezoekers.

Toen ik meldde dat ik een klacht bij het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding ging indienen, ontving ik het volgende bericht:
vBulletin bericht
You have been banned for the following reason: Geen
Date the ban will be lifted: Nooit

Ik werd dus zonder dat men een reden opgaf voor altijd van het forum gebannen.

-------

De voornoemde thread begint met het volgende bericht:

"Moslims of ratten?

Op dit forum zijn er nogal wat mensen die getuigen van islamofobie. Ze moeten niks hebben van den islam maw.

Ik vind da daar wel goei dingen inzitten, zoals da van die vier vrouwen bvb. Vandaar da'k overweeg om mezelf ook te bekeren. Gezien dat het ook de snelst groeiende godsdienst ter wereld is. En "If you can't beat them, join them" is een gezegde dat veel waarheid bevat.

Nu zijn der dus mensen hier en elders die vaak de moslims met ratten en dergelijke vergelijken, omdat ze zo succesvol zijn in het uitbreiden van hun leer en hun aantal.

Maar toch zit ik hier met een naar gevoel, want ratten, wie heeft dat nu graag? Vandaar deze peiling, wat de mensen van dit forum nu liever zouden hebben? 1 miljard moslims of 1 miljard ratten?

One billion believers can't be wrong? Not?"

http://forum.politics.be/showpost.php?p=1864138&postcount=1


Bent u slachtoffer of getuige van racisme ? Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding | Koningsstraat 138 - 1000 BrusselTel: +32 (0)2 212.30 00 | Fax: +32(0)2 212 30 30 | Groen nummer: 0800/17364

Meldpunt racisme:
http://groups.msn.com/POLITICS-BE-watcher/

16:52 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (4)

21-09-06

Marcel Vervloesem: morele schadevergoeding


Image Hosted by ImageShack.us

Straatsburg kent Pandy een morele schadevergoeding toe omdat er geen rekening werd gehouden met het vermoeden van onschuld.

Dat wil zeggen dat Morkhoven-activist Marcel Vervloesem zéker een schadevergoeding zal ontvangen voor het proces dat het gerecht van Turnhout nu al jarenlang tegen hem voert.

Marcel Vervloesem wacht nu al 2 jaar lang op de teruggave van zijn computer terwijl er in het dossier staat dat er geen bezwaarlijke informatie op zijn computer werd weergevonden. De Werkgroep Morkhoven wacht nog altijd op de uitslag van de leugendetectortesten. De Turnhoutse rechtbankvoorzitter gaf twee jaar geleden bevel om alle aanklagers aan een leugendetectortest te onderwerpen maar er werd maar één aanklager opgeroepen.

Volgende week gaat de Werkgroep Morkhoven overal ten lande actie voeren. Er worden 20.000 pamfletten uitgedeeld waarin alle wanpraktijken (zoals het achterhouden van dossierstukken) zullen worden opgesomd. Minister Onkelinx die in antwoord op een parlementaire vraag stelde dat het kinderpornodossier Zandvoort slechts een 'individueel dossier is' zal daarbij op een humoristische wijze onder vuur worden genomen.

----

Straatsburg kent Pandy morele schadevergoeding toeDominee kreeg volgens Hof wel eerlijk proces

STRAATSBURG - Het Europese Hof van de Rechten van de Mens vindt dat het vermoeden van onschuld van de Belgisch-Hongaarse dominee Andras Pandy, die in 2002 tot levenslang werd veroordeeld voor de moord op zes familieleden, werd geschonden. Dat heeft het Hof donderdag gepubliceerd in een arrest.

De dominee heeft volgens het hof een rechtvaardig proces gekregen. Het hof heeft zijn verzoek tot materiële schadevergoeding, voor een bedrag van 500.000 euro volgens Pandy, verworpen.

Het verzoek tot een morele schadevergoeding werd wel toegekend. ,,Als vastgesteld wordt dat het vermoeden van onschuld is geschonden, ontstaat het recht op een morele schadevergoeding'', aldus het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.

Andras Pandy bekloeg zich erover dat hij tijdens een openbare zitting van de raadkamer in augustus 2000, door de Brusselse onderzoeksrechter Bruno Bulthé, vergeleken werd met de seriemoordenaars Landru en Petiot.

De onderzoeksrechter beantwoordde daarmee een opmerking van de dominee die zich eerder ,,als Dreyfus'' zag. De verdediging van Pandy had het daarop over de schending van het vermoeden van onschuld en opperde dat ook een rechtvaardig proces in gedrang kwam.

Standaard, donderdag 21 september 2006

18:00 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (1)