29-07-06

Israël blokkeert hulpverlening in Libanon


Image Hosted by ImageShack.us

Het hoofd humanitaire zaken van de Verenigde Naties, Jan Egeland, zei gisteren dat Israël en Hezbollah een driedaags staakt-het-vuren moeten afkondigen zodat burgers het oorlogsgebied in Libanon veilig kunnen verlaten en hulpgoederen naar duizenden kinderen, bejaarden en mindervaliden gebracht kunnen worden. Egeland zei ook te hopen dat met een staakt-het-vuren ook voorgoed een eind komt aan het wapengekletter.

Israël, daarin gesteund door de 'vredesduiven' Bush en Blair, verwierp het voorstel echter. Hulpverleningsorganisaties zoals Unicef kunnen immers vrij en mogelijk wat gehinderd door een regen van bommen en granaten, de hulpgoederen ter plaatse brengen.

Israël, de Verenigde Staten en Engeland willen geen staakt-het-vuren.


Israel rejects UN call for 72-hour halt in Lebanon fightingBy Aluf Benn, Yoav Stern, Amos Harel, Haaretz Correspondents, and Agencies

Israel on Saturday rejected the need for a 72-hour pause in fighting, as proposed by the United Nations to facilitate humanitarian relief efforts, saying that such measures were already in place.

The UN humanitarian chief called Friday for a three-day truce between Israel and Hezbollah to evacuate elderly, young and wounded people from south Lebanon and replenish aid supplies to areas cut off by the fighting."There is no need for a 72-hour temporary cease-fire because Israel has opened a humanitarian corridor to-and-from Lebanon," said government spokesman Avi Pazner.

29/07/2006
http://www.haaretz.com/hasen/spages/743541.html

13:06 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (1)

19-07-06

Ontvoerde David blijft leven


Hij is "sauf et sain" (gezond en wel) weergevonden, blokletterden de franstalige kranten toen David meer dood dan levend werd weergevonden...

Image Hosted by ImageShack.us

Jongen ontwaakt en ademt zelfstandig na ontvoering

VERVIERS - David H., die nog altijd in het ziekenhuis Peltzer-La Tourelle in Verviers ligt, is ontwaakt. Dat meldt Claude Degauque, medisch directeur van het ziekenhuis, woensdag. De jongen werd in een kunstmatige coma gehouden na zijn hoofdoperatie maandag.

Dinsdag beslisten de artsen geleidelijk aan te stoppen met de medicatie, die de jongen in coma hield, en de kunstmatige beademing uit te schakelen. Woensdag evolueerde de gezondheidstoestand van het kind gunstig.

,,Het kind is goed ontwaakt en is bij bewustzijn. Hij ademt momenteel zonder enige hulp. Hij reageert ook op eenvoudige bevelen, zoals in een hand knijpen. Die evolutie is eerder een goed teken'', besloot de medisch directeur. bava De Standaard, woensdag 19 juli 2006 | Bron: belga

17:51 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (0)

Libanon wordt verder gebombardeerd


Image Hosted by ImageShack.us

Vandaag vielen er weer 30 doden in Libanon en de bombardementen op Libanon gaan onverminderd door.

Over een 10-tal dagen zijn er dus waarschijnlijk weer 300 doden meer in Libanon (en misschien 10 doden in Israël) maar dan ligt niemand daarvan nog wakker zoals dit al een paar jaren het geval is met het dagelijks dodenaantal in Irak.

Image Hosted by ImageShack.us

Israël blijft heel Libanon bestoken

VRT, di 18/07/06 - Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben nieuwe raids uitgevoerd op heel Libanon. Daarbij zijn meer dan dertig doden gevallen. Bij beschietingen met raketten van Hezbollah viel in Israël één dode.

04:29 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (7)

16-07-06

Israël wil Libanon platbombarderen: VN-Veiligheidsraad zwijgt

Sabra en Shatila revisited?

Image Hosted by ImageShack.us

Israëls overacting doet ons even even stil staan bij de beestachtige slachtingen die Christelijke milities in 1982 uitvoerden in Palestijnse vluchtelingenkampen in Libanon. Opdrachtgever was Ariël Sharon. En Olmert is goed bezig om hem de loef af te steken qua wreedaardigheid.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/1779713.stm

15:26 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (4)

13-07-06

En wat met onze Palestijnse kinderen ?


Image Hosted by ImageShack.us

Het Actieplatform Palestina hield op 6.7.2006 een protestactie voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hiermee wilden ze de Belgische regering en de Europese Unie oproepen om de beschikbare vreedzame middelen in te zetten om Israël te dwingen zijn agressie tegen het Palestijnse volk stop te zetten.

http://www.indymedia.be/en/node/3148

12:27 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (9)

12-07-06

Edith Cresson


Leven in een klassenmaatschappij

Image Hosted by ImageShack.us

Edith Cresson schuldig aan favoritisme maar behoudt pensioen

Edith Cresson heeft zich tijdens haar mandaat van eurocommissaris schuldig gemaakt aan favoritisme, met name door de aanstelling van haar vriend, de tandarts René Berthelot.

Dit stelt het Europees Hof van Justitie, na klacht van de Europese Commissie. Het Hof volgt echter de Commissie niet in de strafbepaling. De Commissie wou Cresson pensioenrechten ontnemen. Volgens het Hof is de vaststelling van haar fout voldoende straf en hoeft een financiële sanctie niet.

Gazet van Antwerpen, 11/07/06

10:16 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (0)

08-07-06

Sp.a: Sociaal-Progressief-Alternatief


Image Hosted by ImageShack.us

De werkloosheidspolitiek van deze regering en het massaal schorsen van werklozen door Sp.a-minister Frank Vandenbroucke staat in schril contrast met het feit dat Norbert De Batselier (Sp.a) die zopas ontslag nam als voorzitter van het Vlaams Parlement nu tot directeur werd benoemd van de Nationale Bank. Dat zou hem zo'n 300.000 Euro per jaar opbrengen.

12:44 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (2)