13-07-06

En wat met onze Palestijnse kinderen ?


Image Hosted by ImageShack.us

Het Actieplatform Palestina hield op 6.7.2006 een protestactie voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hiermee wilden ze de Belgische regering en de Europese Unie oproepen om de beschikbare vreedzame middelen in te zetten om Israël te dwingen zijn agressie tegen het Palestijnse volk stop te zetten.

http://www.indymedia.be/en/node/3148

12:27 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (9)

Commentaren

Stop Geweld !
Oproepen om geweld in Gaza te stoppen!
by Verzet_nu

7/07/2006 (11:57)

De afgelopen twee dagen hebben verschillende groepen en personen de wereld opgeroepen in te grijpen in of minimaal om tot een veroordeling te komen van de Israëlische acties in Gaza. Daar hier niet of nauwelijks gevolg aan gegeven wordt hebben we jullie (iedereen die dit leest) nodig om het bericht te verspreiden.

Via onze kanalen ontvangen wij foto's van wat er gaande is in de Gaza strook. Het zijn er maar enkele, maar ze geven een beeld van de realiteit van alle dag, van het geweld tegen het Palestijnse volk, geweld dat niet in verhouding staat met dat wat de Israëlische regering opgeeft als reden voor hun acties.

Zelfs als je er de raketten die Palestijnse groepen hebben afgevuurd op Israël bij betrekt, die nauwelijks schade aanbrengen en meer een psychologische werking hebben dan een vernietigende, dan nog is het geweld van Israël buitenproportioneel.

Ga naar www.nieuwsfeit.nl en lees over de gevolgen van de Israëlische invasie in de Gaza strook en de oproepen van de Palestijnse Premier, de vader van de gevangen genomen soldaat en van een bange palestijnse vrouw.

http://www.nieuwsfeit.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=1042&Itemid=43

Link: http://www.nieuwsfeit.nl/

Gepost door: Boeykens | 13-07-06

Reageren op dit commentaar

Actie Palestina
Vandaag, actie voor de Israëlische ambassade te Ukkel (Brussel) !

Israël houdt geen rekening met de VN-resoluties van de VN waarin de VS een veto-stem behoudt.

Laat ons hopen dat er overal ter wereld protestacties worden geörganiseerd tegen de manier waarop Israël de burgerbevolking van Palestina en Libanon tiranniseert.

-------------

Rassemblement pacifique vendredi 14 juillet - face à l'Ambassade d'Israël

Nos gouvernants sont passifs : à nous de réagir et de venir en nombre devant l'ambassade d'Israël!

L’Association Belgo-Palestinienne vous convie

au 227ème rassemblement pacifique et silencieux
le vendredi 14 juillet 2006
de 12h30 à 13h30

FACE A L’AMBASSADE D’ISRAEL
40, avenue de l’Observatoire à Uccle

Soyons nombreux sans trompette ni calicots
autres que les officiels et ceux reprenant le nom des associations partenaires
à ce rassemblement

Soyons nombreux pour stigmatiser la non-application par Israël
des résolutions des Nations Unies (dont la ES 10/15 condamnant la construction du mur) et de la IVème Convention de Genève


Prochaines dates de rassemblement: 11 août, 15 septembre, 13 octobre, 10 novembre, 15 décembre 2006

Association Belgo-Palestinienne
9 quai du Commerce
1000 Bruxelles
tel: 02 223 07 56
fax: 02 250 12 63
@: abp.eccp@skynet.be
www.association-belgo-palestinienne.be

Gepost door: Werkgroep Morkhoven | 14-07-06

Reageren op dit commentaar

Palestijnse vluchtelingenkampen bestookt
Volgens de Gazet van Antwerpen van 15.7.2006 zou Israël niet alleen raketten afschieten die in de buurt van ziekenhuizen terechtkomen maar worden ook de Palestijnse vluchtelingenkampen in het noorden en het zuiden van Libanon gebombardeerd.

Ook de ministeries van economische zaken en van buitenlandse zaken op Palestijns gebied werden bestookt.

Israël zou er zelfs aan denken om Syrië aan te vallen.

De Verenigde Naties die volledig naar de pijpen dansen van de VS-regering, hebben tijdens hun spoedzitting niets beslist...

Gepost door: Boeykens | 15-07-06

Reageren op dit commentaar

European protest
European protest 20.7.2006


Dear friends in Palestine. While you are trying to survive, finally the protest in the European countries is growing. it took a long time, too long, but it seems that finally Israel is going too far even for people who before did not want to believe what is going on. For your encouragement, an article in English by two Dutch people.

European protest - donderdag 20 juli 2006
Geplaatst onder: Algemeen, Palestina/Israël, English! om 16.18 uur

Anja Meulenbelt
:: Weblog:
http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2006/07/20/european-protest/

Gepost door: Werkgroep Morkhoven | 21-07-06

Reageren op dit commentaar

2.000-tal betogers op tweede anti-oorlogsmanifestatie in Brussel
Voor de tweede zondag op rij gaat door het centrum van Brussel een betoging tegen de oorlog in Libanon. Volgens een eerste ruwe schatting neemt een tweeduizendtal manifestanten deel.

Aan het hoofd van de betoging loopt een groep jonge kinderen in witte T-shirts en met witte ballonnen. Die worden zogenaamd bedreigd door een groep Israëlische soldaten en een namaaktank, bestuurd door een karikatuur van de Amerikaanse president George Bush. Net als vorige week worden heel wat Palestijnse en Libanese vlaggen gedragen, maar ditmaal zijn er duidelijk heel wat meer Belgen in de betoging aanwezig, zowel jongeren als mensen van middelbare leeftijd. Verderop in de manifestatie worden doodskisten meegedragen met daarop Libanese en Palestijnse vlaggen. De betogers eisen een onmiddellijk staakt-het-vuren en het einde van de Israëlische agressie. (svr) (Belga 15:29)

De Morgen, 6.8.06

Gepost door: Jan Boeykens | 06-08-06

Reageren op dit commentaar

8.000 betogers
De Morgen sprak slechts van 2.000 betogers op de vredesmanifestatie van 6.8.2006 te Brussel. De Standaard heeft het over 8.000 betogers.


Achtduizend demonstranten in Brussel

BRUSSEL - De protestbetoging tegen de oorlog in Libanon, die zondagnamiddag door het Brusselse stadscentrum trekt, telt volgens een schatting van de politie 8.000 deelnemers.

De betoging begon aan het Noordstation en trok omstreeks 16 uur voorbij het Centraal Station. Zij valt uiteen in verschillende groepen: een deel ervan zijn vredebetogers die een onmiddellijk staakt-het-vuren en een einde aan de agressie vragen, andere groepen zijn dan weer een stuk militanter en roepen slogans ter ondersteuning van Hezbollah en Hamas.

Waar zowat alle betogers het wel over eens zijn, is dat Israël in Zuid-Libanon de grote agressor is en dat de Joodse staat gesteund wordt door de regering van de Verenigde Staten. Ook het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie krijgen heel wat kritiek te slikken. Die zouden volgens de betogers te weinig doen om de slachting van onschuldige burgers tegen te houden.

De Standaard, zondag 06 augustus 2006 | Bron: belga

Gepost door: Jan Boeykens | 06-08-06

Reageren op dit commentaar

Londen: 100.000 betogers
Vredesacties


Gisteren was er opnieuw een vredesmanifestatie te Londen waaraan zo'n 100.000 mensen deelnamen.


Britse demonstratie tegen geweld Libanon

Duizenden Britten hebben zaterdag in Londen tegen de oorlog in Libanon gedemonstreerd. Volgens de politie namen ongeveer vijftienduizend mensen deel aan de mars, maar volgens de organisatie ging het om honderdduizend demonstranten.
De demonstranten liepen van Hyde Park via de Amerikaanse ambassade naar het gebouw van het Britse parlement. Aan de demonstratie werd deelgenomen door islamitische, Palestijnse en Libanese organisaties, maar ook door Britse politici en vredesactivisten, onder wie Bianca Jagger.

Jeremy Corbyn, een parlementslid van de Labourpartij van premier Tony Blair, noemde de demonstratie een bewijs dat "ieder weldenkend mens in dit land het erover eens is dat er onmiddellijk een staakt-het-vuren moet komen, en dat het regeringsbeleid onbegrijpelijk en totaal verkeerd is."


Gazet van Antwerpen, 5.8.2006

Foto's van deze betoging: http://www.indymedia.be/en/node/3418

Gepost door: Jan Boeykens | 06-08-06

Reageren op dit commentaar

Foto's vredesmanifestatie
Foto's Vredesmanifestatie 6.8.06 te Brussel: http://www.indymedia.be/nl/node/3440

Gepost door: yves goossen | 08-08-06

Reageren op dit commentaar

Olmert's populariteit daalt
De Israëlische regering schijnt de steun onder de bevolking te verliezen. De populariteit van Ehud Olmert daalt, blijkt uit peilingen die vandaag zijn gepubliceerd.

De steun voor een uitgebreid grondoffensief daalde van 73 naar 64 procent, wat erop wijst dat de Israëliërs ruimte willen geven aan diplomatie.

Gisteren riepen drie toonaangevende Israëlische schrijvers en intellectuelen - Amos Oz, David Grosman en A.B. Yehoshua - Olmert op positief te reageren op het aanbod van zijn Libanese ambtgenoot Fuad Saniora om het Libanese leger samen met een internationale strijdmacht in Zuid-Libanon te stationeren en gevangenen uit te wisselen.

Gepost door: Boeykens | 11-08-06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.