02-06-06

PS-fraude: Johan Vande Lanotte

Image Hosted by ImageShack.us

'Samengaan met een andere partij zorgt voor de nodige controle', beweerde Johan Vande Lanotte naar aanleiding van de PS-schandalen te Charleroi.

Vande Lanotte die zich voortaan minister van Staat kan noemen, weet echter zelfs geen simpele brief te beäntwoorden.

Het betreft hier een klacht van de Werkgroep Morkhoven over SP.A-kamerlid Jan Peeters die als burgemeester van Herentals iemand tot OCMW-bestuurslid liet benoemen terwijl er een gerechtelijk onderzoek naar deze man werd gevoerd.

Ook in andere dossiers, zoals in het dossier rond het zogezegde Generatiepact, stelde Vande Lanotte zich uiterst dubbelzinnig op en koos hij tenslotte de kant van de werkgevers...

Meer dan dit automatisch antwoordbericht met de vriendelijke groeten van Johan Vande Lanotte ontving de Werkgroep Morkhoven van de Sp.a niet.


Objet: Sp.a - Date: 11 novembre 2005 - De: info@s-p-a.be - À: Morkhoven

Geachte heer, mevrouw,

U stuurde ons vandaag een vraag/opmerking door. Dank u voor uw inbreng. Dat geeft ons nieuwe zuurstof. Zelfs al vertolkt u een andere mening - want dat brengt steeds een waardevolle discussie op gang.

En u vraagt zich nu misschien af - en terecht - wat we met uw vraag/opmerking gaan doen. We gaan het grondig bekijken en bezorgen een uitgebreid antwoord. U hoort dus zeker nog van ons.

Voor dringende zaken kan u steeds contact opnemen met Stijn Decordier op 02/5520323

Met vriendelijke groeten

Johan Vande Lanotte, Voorzitter
i.o. Directie Communicatie - 02/5520200 - www.s-p-a.be - www.pro.be

----------------

Jan Peeters is kamerlid, burgemeester van Herentals, bestuurslid van het Comité P, SP.A-bureaulid ...
Hij was tevens Minister van State.

Voor meer informatie: http://groups.msn.com/WerkgroepMorkhoven

Commentaren

PS-fraude: Van Cau viel Anne-Marie Lizin aan
Anne-Marie Lizin werd destijds door de PS van Charleroi aangepakt omdat ze naar een rechter had geschreven.

Wekenlang werd Anne-Marie Lizin in de pers onder vuur genomen en werd er aangedrongen op haar ontslag als Senaatsvoorzitter. Die energie had men misschien beter besteed aan het bestrijden van de fraude binnen de PS-leiding te Charleroi...

------------

Minister-president en partijgenoot wil ook sanctie voor Lizin

Jean-Claude
Van Cauwenberghe vindt dat zijn partijgenote Anne-Marie Lizin een fout maakte.


De Waalse minister-president Jean-Claude Van Cauwenberghe heeft verklaard dat Senaatsvoorzitster Anne-Marie Lizin (PS) wel degelijk in de fout is gegaan door een brief te sturen naar het thuisadres van een voorzitster van het Luikse beroepshof in een echtscheidingszaak.

"Op deontologisch vlak denk ik dat het een fout is", zei Van Cau op de RTBF-radio. Hij vindt dat zijn partijgenote een sanctie moet krijgen, "maar dat kan een opmerking zijn, een waarschuwing van de minister van Binnenlandse Zaken aan een burgemeester.

Een politicus wordt volgens de Waalse regeringsleider vaak benaderd door mensen die zich in een moeilijke situatie als laatste strohalm tot hem wenden. Hij zei dat hij zelf meermaals justitie heeft aangeschreven om te waarschuwen over bepaalde elementen die de burger hem gemeld had. Maar, zei Van Cau voorts, hij heeft zich steeds gericht tot de voorzitter van de rechtbank opdat de elementen aan het dossier zouden worden toegevoegd, zodat ze zichtbaar zijn voor de beide betrokken partijen in het proces. Een politicus mag evenwel niet tussenkomen in de loop van het proces, zei de minister-president nog. "Wat niet aanvaardbaar is in het optreden van Lizin, is dat ze naar de rechter heeft geschreven", dat ze "het stuk niet aan het dossier heeft toegevoegd", maar de brief "naar de woonst" van de voorzitster heeft gestuurd.


(belga) - 15/03/05 10u46

Gepost door: Boeykens | 02-06-06

Reageren op dit commentaar

Verhofstadt wijst politieke wereld terecht
BRUSSEL - Het is niet aan de politieke wereld om zich te mengen in gerechtelijke dossiers of om daar commentaar bij te geven. Dat heeft premier Guy Verhofstadt donderdag in de Kamer gezegd in een reactie op verklaringen van de burgemeester van Charleroi Jacques Van Gompel, over de gerechtelijke dossiers in zijn stad.

Zowel CDH-fractieleider Melchior Wathelet als Ecolo-kamerlid Jean-Marc Nollet veroordeelden de uitlatingen van Van Gompel, die dinsdag stelde dat het makkelijker is om 50 bijkomende speurders naar Charleroi te sturen voor huiszoekingen dan 10 politiemannen in te zetten om de veiligheid van de burgers te verzekeren. De burgervader van Charleroi kreeg meteen de wind van voren van de procureur des konings Christian De Valkeneer.

Ook de eerste minister heeft het niet begrepen op de verklaringen van Van Gompel, ook al verwees hij niet rechtstreeks naar de affaire. ,,Ik heb net zoals de minister van Justitie het volste vertrouwen in Justitie. Het is niet aan de politiek om zich te mengen in gerechtelijke zaken of om er commentaar op te leveren. Het onderzoek moet zijn gang gaan en dat in volle onafhankelijkheid, want dat is één van de fundamenten van onze rechtstaat’’, luidde het.

Zowel Wathelet als Nollet bedankten de premier voor de duideljke stellingname. ,,Zoiets verwacht je alleen van mensen zoals Silvio Berlusconi, maar niet bij ons’’, dixit het Ecolo-kamerlid.


De Standaard, donderdag 01 juni 2006 | Bron: Belga

Gepost door: Boeykens | 02-06-06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.