06-05-06

De namen uit de doofpot


De namen uit de doofpot - Stef Janssens

De afgelopen decennia wordt in België geen enkele van de grote gerechtelijke dossiers opgelost: van de roze balletten via de Bende van Nijvel tot de affaire Dutroux-Nihoul.

In het boek 'De namen uit de doofpot' worden highsocietyfiguren, ministers, magistraten, bankiers, topindustriëlen, wapentrafikanten en immobiliënmakelaars genoemd die verantwoordelijk zijn voor deze Belgische doofpotpolitiek.

Opmerkelijk zijn ondermeer de namen uit de oude dossiers van de roze balletten die opduiken in het chantagemilieu rond Michel Nihoul (zaak Dutroux). En toch heeft de Bendecommissie allerlei figuren uit die dossiers afgeschermd en uit de context van de wapenhandel gehaald.

Om te begrijpen hoe het doofpot-mechanisme werkt, moeten de affaires vanuit alle mogelijke invalshoeken benaderd worden en alle onderlinge verbindingslijnen blootgelegd. Marc Verwilghen in De Morgen: "Je ziet altijd weer dezelfden opduiken."

De auteur

Stef Janssens volgde de zittingen van de Commissie-Dutroux en was officieel medewerker van de Bendecommissie én van de Commissie-Georganiseerde Misdaad. Als deskundige maakte hij een studie over informanten. Hij beëindigt momenteel zijn studies arbeids- en organisatiepsychologie. Stef Janssens is, samen met o.a. Michel Bouffioux, co-auteur van Gladio (EPO, 1991).

http://www.epo.be/uitgeverij/boekfiche.php?isbn=90_6445_0...

Commentaren

Beste

Graag wil ik dit boek kopen.
Kunnen jullie die naar Tenerife laten opsturen na online betaling.

Marx Bruno

Gepost door: marx Bruno | 29-11-14

Reageren op dit commentaar

Beste

Graag wil ik dit boek kopen.
Kunnen jullie die naar Tenerife laten opsturen na online betaling.

Marx Bruno

Gepost door: marx Bruno | 29-11-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.