08-06-05

Cd-roms kinderpornozaak Zandvoort 19 - Bezoek Marcel Vervloesem: Lezersreactie

From: Bennie Sent: 05/06/2005

Ik ben zeer blij dat Marcel het beter maakt en dat hij zijn hongerstaking beëindigd heeft.Ik ben nooit voorstander geweest van deze hongerstaking omdat ik Marcel genoeg ken om niets te geloven van de pedofiele aantijgingen.

Hij staat ook in een positie die juridisch sterk genoeg is om zijn proces onbevreesd tegemoet te zien.

Ik ken het dossier niet maar voortgaande op de informatie die de werkgroep op zijn website publiceert, voel ik me zeer ongemakkelijk bij het feit dat de burgemeester van Turnhout blijkbaar een hand boven het hoofd houdt van een persoon, Victor Vervloesem, waarop heel wat aan te merken schijnt. Zo iemand een verantwoordelijke functie geven in een OCMW is niet aanvaardbaar en een slag in het gezicht van de burgers.

We moeten dus de evolutie van het onderzoek nauwlettend volgen. We moeten de waarheid niet uitvinden maar in elk geval vinden.

Ik ben van oordeel dat het hoog tijd is om de ad interim voorzitter van de SP.A, Mevrouw Gennez, en eveneens de toekomstige voorzitter de Heer Vandelanotte op de hoogte te brengen. Indien blijkt dat Victor inderdaad personen heeft omgekocht en zich zelf aan laakbare handelingen o.a. pedofilie en omkoperij heeft schuldig gemaakt, moet ook de positie van Jan Peeters in vraag gesteld worden. Een partij als de SP.A kan zich onmogelijk veroorloven om met criminelen in zee te gaan.

Dit doet me denken aan Emile Dellaert, de vader van het ongelukkige meisje Carine, waarvan Regina Louf de sadistische moord beschrijft in het huis in de Legevoordestraat te Waarschoot. Deze man was ook reeds veroordeeld voor pedofilie, hij kon zoals in het Nederlandse TV programma Zembla (dubbele uitzending over de X-dossiers) verklaard werd niet van zijn dochter afblijven. Nochtans had hij een baan bij het Gentse OCMW.

 Bennie

De commentaren zijn gesloten.