03-06-05

Moord met voorbedachte rade 103 - Politici bemoeien zich met strafzaken

 

Politici gebruiken de media om zich te bemoeien met strafzaken

 

Politici die in besturen van media-groepen (VUM, Persgroep,) zetelen, mengen zich dikwijls in strafzaken terwijl zij er soms zelf op de één of andere manier bij betrokken zijn.

Zij houden daarbij geenszins rekening met hun verklaringen dat er 'aan het grondwettelijk principe van de scheiding der machten niet geraakt mag worden'.

Zo riep SP.A politicus Jan Peeters (tot in 2004 Minister van State, Kamerlid, Burgemeester van Herentals) onlangs via de Kempense TV-zender RTV en Radio Regio Kempen op om Morkhoven-activist Marcel Vervloesem die een hongerstaking in de gevangenis te Turnhout was begonnen, uit Morkhoven en omstreken 'te verbannen omdat hij de goede naam van Morkhoven en Herentals aantastte'. De politicus deelde daarbij zelfs mede dat hij naar 'wettelijke middelen' zou zoeken om de MSN-groep Werkgroep Morkhoven waarvan de woordvoerder 'wegens pedofilie in de gevangenis zat', van het Internet te halen.

Jan Peeters vergat erbij te vermelden dat de Morkhoven-activist nooit voor 'pedofilie' is veroordeeld en dat de Turnhoutse strafrechter zopas besloten heeft om alle aanklagers (waaronder Marcel Vervloesem's halfbroer die SP.A bestuurslid is) aan een leugendetectortest te onderwerpen.

Jan Peeters vergat er ook bij te vermelden dat hij als burgemeester van Herentals, aan het hoofd staat van de Herentalse politie en dat de Werkgroep Morkhoven zopas een klacht indiende tegen de twee rechercheurs die het 'onderzoek' waarbij Marcel Vervloesem opnieuw van 'sexueel misbruik' werd beschuldigd, hebben geleid.

Jan Peeters had misschien ook beter de volgende zaken gezegd:

  • Als invloedrijke SP.A-politicus steunt hij al jarenlang Victor Vervloesem (SP.A-bestuur Herentals). Victor Vervloesem beweerde in 1998 in een zogenaamd interview met Luc De Wilde van Gazet van Antwerpen dat hij in zijn jeugd door zijn halfbroer Marcel 'gefolterd' en 'verkracht' werd. Victor Vervloesem die politiek ambities heeft, stond destijds samen met Jan Peeters op een SP.A kieslijst. Het was Victor Vervloesem die de goeduitgedokterde persconferenties met VTM, Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws en ... Gazet van Antwerpen organiseerde waarop hij 9 kameraden, waaronder enkele leden van de Morkhovense 'Bende van de Rosse Gie', liet verklaren dat zij 'in hun jeugd gefolterd en sexueel misbruikt' werden door Marcel Vervloesem.
  • Terwijl hij opriep om de 'pedofiel' Marcel Vervloesem uit de streek te verbannen (wat doet denken aan bepaalde nazi-praktijken), vergat hij er bij te zeggen dat het imago van Morkhoven en omstreken vooral geschaad wordt door de figuren die Marcel Vervloesem aankloegen en die al jarenlang door middel van drugshandel, gewapende roofovervallen, inbraken, diefstallen, verkrachtingen, aanrandingen, slagen en verwondingen enz. de streek onveilig maken.
  • Hij had zich beter afgevraagd of er inderdaad een verband bestaat dus de voornoemde leden van de Bende van de Rosse Gie en de drie 13-jarigen die Marcel Vervloesem zopas opnieuw voor zogenaamde 'folteringen en verkrachtingen' aankloegen.  De knapen werden immers voor een gewapende roofoverval in gesloten instellingen geplaatst en de vader van één der knapen kocht drugs van één van de voornoemde bendeleden.
  • Jan Peeters had beter eens laten natrekken of de verklaringen van de vaders van twee der knapen en van één van de voornoemde bendeleden inderdaad kloppen in plaats van zijn politieke beschermeling Victor Vervloesem tot bestuurslid van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Centrum te Herentals te laten benoemen.  In deze verklaringen is er niet alleen sprake van aanrandingen door Victor Vervloesem die door één van de voornoemde leden als een 'echte pedofiel' wordt omschreven maar ook van verkrachtingen die verschillende aanklagers van Marcel Vervloesem op twee minderjarige meisjes pleegden. Deze zaken werden nooit onderzocht.

Hoe dan ook, het is verontrustend dat hooggeplaatste politici zoals Jan Peeters, onvoorwaardelijk politieke klusjesmannen ondersteunen die met een stel betaalde criminelen klachten indienen tegen activisten om een bepaald dossier in de doofpot te krijgen. 

Het is nog meer verontrustend dat zij van hun politieke macht en invloed gebruik maken om een activist door middel van de media achter de tralies te doen belanden en zelfs willen laten deporteren omdat zij 'schuldig' zouden zijn.

België lijkt daarmee niet zo ver af te zijn van Italiaanse toestanden waarin politici, maffiosi, bepaalde rechters en machtige mediagroepen onder één hoedje spelen.

De geloofwaardigheid van onze 'democratische rechtsstaat' wordt daarmee verder aangetast.

De Vlaamse Socialisten zouden zich beter distanciëren van de maffiapraktijken van hun franstalige collega's. 

Copie: SP.A-parlementsleden, pers,


Acties Werkgroep Morkhoven:

SPONSORING: Stichting Prinses de Croÿ - Faiderstraat 10 - 1060 Brussel

Bank Dexia-Louise: IBAN.BE76 088-2313841-95 BIC.: GKCCBEBB

Gelieve bij uw storting 'Morkhoven-publicaties' te vermelden

Brieven aan Marcel Vervloesem die thans in een ziekenhuis herstelt van zijn 31 dagen durende hongerstaking:

Marcel Vervloesem, Koninkrijk 61, 2200 Morkhoven


http://groups.msn.com/WerkgroepMorkhoven

http://groups.msn.com/fondationprincessedecroy


De commentaren zijn gesloten.