01-06-05

Moord met voorbedachte rade 98 - Het Belang van Limburg

Het Belang van Limburg stelt zich eerder terughoudend op alhoewel ook hier alleen maar informatie uit het Belga-berichtje weer te vinden is en de krant -zoals de meeste andere kranten- zweeg tijdens de 46 dagen durende opsluiting en de 31 dagen durende hongerstaking van Marcel Vervloesem.
 
Meer achtergrondinformatie moet men in deze krant blijkbaar niet gaan zoeken.
 
Men zou bijna zeggen dat men de opdracht kreeg om het onderwerp van slechts één enkele kant te belichten. Men vindt geen woord weer over de aanrandingen waarvan aanklager Victor Vervloesem zelf meermaals beschuldigd werd. Men vindt ook geen woord over het verband tussen de klachten die in 1998 tegen Marcel Vervloesem werden ingediend en de klachten die 46 dagen geleden tegen hem werden ingediend. Ook over de andere zaken wordt gezwegen.
 
Het Belang van Limburg maakt deel uit van dezelfde krantengroep als de Gazet van Antwerpen.  Het is tegenover journalist Luc De Wilde van Gazet van Antwerpen die een ware campagne voerde tegen de Werkgroep Morkhoven, dat Victor Vervloesem in september 1998 voor het eerst beweerde dat hij in zijn jeugd door zijn halfbroer 'sexueel misbruikt' zou zijn geweest. Luc De Wilde ging er vanuit dat die feiten inderdaad gepleegd werden en liet het verhaal zonder een wederwoord van Marcel Vervloesem publiceren.
 

31/05 KI Antwerpen laat Marcel Vervloesem vrij onder voorwaarden

 

De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft dinsdagmiddag pedofiliejager Marcel Vervloesem van de vzw Morckhoven vrijgelaten onder voorwaarden.

Hij mag geen contact hebben met minderjarigen en met de personen die bij het dossier betrokken zijn. Dat vernam Belga van zijn advocaat Dominique Defrance Vervloesem, die al verwikkeld is in een strafzaak rond zedenfeiten, zat sinds 15 april in de cel na nieuwe klachten over kindermisbruik. De KI oordeelde dinsdag dat zijn aanhouding niet langer noodzakelijk was voor het onderzoek.
 
 


 
 
 

De commentaren zijn gesloten.