29-05-05

Cd-roms kinderpornozaak Zandvoort 10 - Klacht bij Comité P

05

 

Marcel Vervloesem: Klacht bij Comité P (2)

 
 Zoals men weet, diende Jan Boeykens van de Werkgroep Morkhoven via een schrijven aan Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael die als minister verantwoordelijk is voor de politie, een klacht in bij Comité P. vanwege het gebrekkig en éénzijdig onderzoek van de Herentalse rechercheurs in de zaak waarbij Marcel Vervloesem opnieuw van 'sexueel misbruik' werd beschuldigd.
 
Het Comité P is namelijk de parlementaire instelling die belast is met het toezicht en de controle op de politie. Het Comité P voert de onderzoeken uit naar de algemene werking van de politie. 
 
Walter Peeters, raadsheer bij het Comité P, antwoordde op 24 mei jl. echter dat de klacht tengevolge van 'het gebrek aan effectieve tenlasteleggingen in hoofde van het korps van de lokale politie Herentals, zonder gevolg geklasseerd' was. Walter Peeters stelde dat het Vast Comité P 'zich niet leent tot deelname aan een inquisitie en alleen onderzoeken uitvoert op gegronde en (goed) geargumenteerde klachten'. 'Indien u ons echter vooralsnog verdere concrete informatie wenst te bezorgen, mag u dat gerust doen en dan kunnen we de klacht misschien herbekijken', aldus Walter Peeters.
 
Dezelfde dag ontving Jan Boeykens een telefoontje van een zekere Wim G. van de Politie Neteland (Herentals) die hem vroeg om zich samen met Prinses de Croÿ voor een verhoor op het politiekantoor te Herentals aan te bieden. Niet wetende dat Wim G. één van de rechercheurs was waartegen hij een klacht indiende bij het Comité P, ging Jan Boeykens op dit voorstel in.  Het was dan ook niet te verwonderen dat het verhoor op 26 mei jl. op een mislukking uitliep.
 
In het vorige bericht inzake de klacht bij het Comité P, publiceerden we reeds een eerste reeks vragen en opmerkingen die Jan Boeykens zich stelt naar aanleiding van het optreden en het 'onderzoek' van de Herentalse rechercheurs Wim G. en Peter S. in de jongste klachten tegen Marcel Vervloesem.

Daarbij kwam ter sprake dat VICTOR Vervloesem die in september 1998 zijn halfbroer Marcel via een interview met Gazet van Antwerpen van 'zedenfeiten' beschuldigde, destijds ook de persconferenties organiseerde waarbij 9 criminelen met tranen in de ogen allemaal op dezelfde manier verklaarden dat zij 'in hun jeugd door Marcel Vervloesem misbruikt werden'.

Eén van deze criminelen betreft een zekere Giovanni V.D.V., alias 'Rosse Gie' die als leider van de Morkhovense bende 'Bende van de Rosse Gie', al verschillende veroordelingen opliep en achter de tralies belandde. In december 2004 verscheen daarover het volgende artikel:

Vijf man in de cel voor overval en straatroof

Olen/Herentals/Kessel - december 2004

De raadkamer in Turnhout heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van vijf mannen uit Herentals en Lier die in aanmerking komen voor de overval op een krantenzaak in Olen (2 november), een straatroof in Herentals en een zware diefstal in een sportvisserswinkel in Kessel (5 oktober).

Stefan D. (19) en Jan C. (23) uit Herentals belandden midden vorige week in de cel. Zij stapten op 2 november gemaskerd en gewapend een krantenwinkel in de Bulestraat in Olen binnen. Ze roofden de inhoud van de kassa, sigaretten en krabloten. De twee bekenden vrijwel onmiddellijk en gaven ook andere feiten toe. Daardoor kwam de politie nog verdachten op het spoor. Jelle L. (23), Giovanni V.D.V. (30) uit Herentals en Steven V.D.V. (29) uit Lier zijn ook opgepakt. Die drie verdachten weigeren voorlopig elke medewerking. Ze worden onder meer verdacht van een inbraak in sportvisserswinkel Janssen Sport aan de Oude Bevelsesteenweg in Kessel, deelgemeente van Nijlen. Ze maakten er voor tienduizenden euro buit. Een van de verdachten pleegde ook een straatroof in Herentals waarbij een man onder bedreiging van een pistool zijn pas afgehaald geld moest afgeven. De verdachten hebben te maken met het drugmilieu.

Giovannni V.D.V. liep al drie veroordelingen op onder meer voor slagen en verwondingen. In dit dossier wordt de man verdacht van slagen en verwondingen aan kompaan Stefan S., poging tot afpersing en diefstal met geweld. (VTT)

Opvallend in deze zaak is dat de drie 13-jarige knapen die Marcel Vervloesem een maand geleden opnieuw van 'sexueel misbruik' beschuldigden, deel uitmaken van hetzelfde drugmilieu. 

Stefan D. van de 'Bende van de Rosse Gie', kwam regelmatig bij één van de knapen aan huis en verhandelde daar drugs aan vader en zoon.

In een brief die hij vanuit de gevangenis naar Marcel Vervloesem schreef, zei Stefan D. bovendien dat de klachten tegen Marcel Vervloesem 'opgezet spel waren' en dat Luc V., de vader van de 13-jarige Ruben, zijn zoon en zijn vriendjes had aangeraden om -zoals Rosse Gie en zijn kornuiten dit in 1998 met sukses hadden gedaan- Marcel Vervloesem van 'sexueel misbruik en sadomasochistische folteringen' te beschuldigen indien zij problemen zouden krijgen met de politie.

Een ander opvallend feit is dat twee van de drie 13-jarige knapen vanwege een gewapende roofoverval, in de gesloten jeugdinstellingen te Mol en te Beerse werden geplaatst.  De derde knaap is vermoedelijk bij deze roofoverval betrokken geweest.

Gebeurde deze roofoverval misschien met hetzelfde wapen waarmee één van de voornoemde bendeleden ook de straatroof in Herentals pleegde ?

(wordt vervolgd)

Copie: Walter Peeters-Raadsman Comité P, Comité P, Minister Dewael, Minister Onkelinx, ,


http://groups.msn.com/WerkgroepMorkhovenDe commentaren zijn gesloten.