21-05-05

Moord met voorbedachte rade 71 - Waar blijft het onderzoek ?

 
Komt er een onderzoek naar de klachten tegen Marcel Vervloesem ?

 
Marcel Vervloesem van de Werkgroep Morkhoven werd gisteren naar de gevangenis te Brugge overgebracht maar daarmee zijn de problemen alles behalve van de baan, zoals men in het voorgaande bericht al kon lezen.
 
En er is nog iets. Hoe staat het thans met de leden van de Kempische bende(s) die Marcel vals hebben beschuldigd ? 
 
Een deel van hen, waaronder de leider van de band (Rosse Gie), zijn reeds achter de tralies beland maar werden nog niet ondervraagd inzake de voornoemde valse beschuldigingen.  Het betreft hier 7 leden van de Morkhovense bende 'Bende van de Rosse Gie' die een tiental dagen geleden door de Raadkamer te Turnhout naar de correctionele werden verwezen en waarvan er vier onmiddellijk werden aangehouden.
 
Virginia H., de moeder van Rosse Gie, begon een paar weken geleden een petitieactie om Marcel uit Morkhoven weg te krijgen.
Marcel Vervloesem 'maakte de buurt ten schande'.
In werkelijkheid ging het om een pure wraakactie.  De voornoemde vrouw beweerde enkele weken geleden dat het 'de schuld van Marcel was dat haar zoon (Rosse Gie) achter de tralies was beland' terwijl het parket van Turnhout Rosse Gie en zijn companen voor een reeks inbraken en diefstallen (+ een roofovervalletje op een krantenwinkel) oppakte.
 
Of SP.A Kamerlid en burgemeester van Herentals Jan Peeters iets met de Morkhovense bende(s) te maken heeft, moet door het parket van Turnhout nog verder onderzocht worden.
Nadat de voornoemde Virginia H. met haar petitieactie was gestart, zei Jan Peeters in een opmerkelijke tussenkomst op de Kempische radio en televisie dat 'Marcel Vervloesem het imago van Morkhoven en Herentals schaadde en dus moest verbannen worden'.  Hij zei ook naar 'wettelijke middelen te zoeken om het persorgaan van de Werkgroep Morkhoven van het Internet te halen'.
 
En toeval of niet, Victor Vervloesem die zijn halfbroer in 1998 reeds van 'sexueel misbruik' beschuldigde en de persconferenties met VTM, Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws en de lokale pers organiseerde, zetelt in het SP.A-bestuur te Herentals en werd voor zijn politieke diensten zopas tot bestuurslid van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Werk te Herentals benoemd.
 
Het parket van Turnhout dat alleen de klachten tegen Marcel Vervloesem verzamelde en steeds oordeelde op basis van een onvolledig dossier, zal zijn onderzoek dus vroeg of laat moeten bijsturen. Door alle aanklagers van Marcel aan een leugendetectortest te onderwerpen en hem in afwachting daarvan opnieuw te laten aanklagen en hem in de gevangenis op te sluiten, geraakt men geen stap verder.
 
Normaal gezien zou de Hoge Raad voor Justitie die door de Werkgroep Morkhoven werd gecontacteerd, onmiddellijk moeten ingrijpen maar België is ondermeer tengevolge van zijn gemeenschapsconflicten die heel wat politieke aandacht opslorpen, de ideale voedingsbodem voor allerlei bestuurlijke wantoestanden. 
 
Jan Boeykens
Werkgroep Morkhoven
(http://groups.msn.com/WerkgroepMorkhoven)
 
Foto: Victor Vervloesem met de moeder van Rosse Gie
 


De commentaren zijn gesloten.