15-05-05

Moord met voorbedachte rade 55 - Orde van Geneesheren: geen reactie

De: Morkhoven & Croÿ Date: 15 mai 2005 19:00:08 GMT+02:00 -À: ordomedic@skynet.be -Cc: redactie@vt4.be, info@vt4.be, peter.van.rompaey@vt4.be, nieuws@vtm.be, frank.willemse@persgroep.be, radionieuws@vrt.be, tvjournaal@vrt.be, douglas.de.coninck@demorgen.be - Objet: Behandeling van de Vlaamse zieke gevangenen

Orde van Geneesheren - Nationaal Bureau te Brussel

Geachte Heer Voorzitter,

Ik schreef u in verband met de behandeling van zieke gevangenen in de gevangenis te Turnhout.

Marcel Vervloesem van de Werkgroep Morkhoven is vandaag aan zijn 20ste hongerstakingsdag begonnen in voornoemde gevangenis. Vervloesem die hartpatient en suikerziek is, weigert sinds het begin van zijn hongerstaking alle medicatie en is van plan om zijn actie voor een onpartijdig onderzoek in zijn zaak te blijven verder zetten.

Wij verzochten in onze klacht van 28.4.2005 bij de politie te Turnhout en gericht aan de Procureur te Turnhout, om Marcel Vervloesem die een paar dagen geleden voor het eerst heeft moeten braken, dringend in een hospitaal op te nemen. Het is immers moreel en medisch onverantwoord (en ook de dochter van Marcel Vervloesem deelt die bezorgdheid) om iemand in een gevangeniscel te laten terwijl hij ieder moment van de dag of nacht iets aan zijn hart kan krijgen of in coma kan geraken.

De Orde van Geneesheren heeft de plicht om toe te zien dat ook in de gevangenissen de geneeskundige regels gerespecteerd worden.

In afwachting van uw antwoord, teken ik,

Jan Boeykens - Arsenaalstraat 5/14 -2000 Antwerpen - Werkgroep Morkhoven

De commentaren zijn gesloten.