14-05-05

Moord met voorbedachte rade 45 - 18de hongerstakingsdag - op weg naar coma

 

Turnhout, woensdag 11 mei 2005

Beste Jacqueline en Jan,

   Hier dan mijn volgende brief. Op mijn geschrift moet je echt niet letten want ik heb erg koude handen en dat maakt het schrijven erg moeilijk.
Sinds maandag voel ik mij slechter met talrijke braakpartijen en steeds wederkerende misselijkheid en draaierigheid. We zijn vandaag de 17e dag en dat laat zich natuurlijk met de dag harder voelen. Soms heb ik geen goesting meer om nog van mijn bed af te komen, zo moe voel ik me soms. Voor de TV heb ik niet veel interesse meer, ook niet voor de radio. Dat zal wel komen door de actie en het feit dat je het gevoel krijgt om niets liever dan rust te hebben. 

Op de raadkamer reken ik niet, want je kent ze daar.  Elke objectviteit is terzake is daar verloren. Ik heb wel even moeten lachen toen ik van mijn bezoek hoorde welke fameuze flop de petitieactie van Dikke Nie (vriendin van Victor) is geweest om mij weg te krijgen.  Het resultaat was 20 handtekeningen op heel Morkhoven en Noorderwijk. Is dat niet om te lachen ?  Je ziet dat de mensen weten wat er echt gaande is. Och de arme ziel toch.

Voor de rest hoor ik dat er hard gewerkt wordt en daar ben ik blij om. Ik heb zelfs nog een kaartje uit Italië ontvangen.  Dat had ik niet verwacht. Dat doet wel goed.

Zelf ben ik vastbesloten om door te zetten en niet toe te geven aan het spel van het parket. Ik ben dat moreel en op menselijk vlak verplicht. Ze liggen er dan misschien wel niet wakker van maar goed is dit voor hen toch ook niet.  Zij zijn de echte verantwoordelijken met al hun geknoei en gesjoemel en niemand anders.

Hoe lang men hier nog zal blijven toezien, weet ik niet. Het is zelfs verbazend hoelang men hier het risico blijft dragen. Ik vermoed dat het parket van Turnhout daar wel voor een stukje tussenzit. Ze kunnnen deze situatie als kiespijn missen en dus willen ze de indruk geven dat alles goed gaat.

Je kent ze daar.  Enfin, ik tel elke dag rustig op. Ook voor hen is het tenslotte een tijdbom.

Zo Jacqueline en Jan. Ik hoop dat alles goed gaat met jullie. Veel liefs en dank.  Van harte. Marcel

 

Gevangenis Turnhout, cel 82,  Wezenstraat 1, 2300 Turnhout


Marcel Vervloesem van onze Werkgroep schreef deze brief 2 dagen geleden en zijn toestand zal er intussen niet op verbeterd zijn.

Hij is van plan om zijn hongerstaking tot het einde te blijven doorzetten. Hij heeft gevraagd om niet kunstmatig gevoed te worden en wil ook zijn medicatie blijven weigeren.

Goed ziet het er in ieder geval niet uit en iederéén houdt zijn hart vast voor wat er gebeuren gaat en waarvoor het parket van Turnhout met al haar gesjoemel inderdaad verantwoordelijk is.

Er is ook heel veel woede omdat Marcel die nu aan zijn 18de hongerstakingsdag is en elke medicatie voor zijn hart- en suikerziekte weigert, op een gewone cel blijft liggen in plaats van naar een ziekenhuis te worden overgebracht.  Dit is werkelijk een onmenselijke behandeling en indien het medisch mis gaat met hem (twee jaar geleden werd hij aan zijn hart geopereerd en diende hij 7 overbruggingen te krijgen), zal men er nooit tijdig bij kunnen zijn om zijn leven te redden.

Elke dag worden er honderden mensen en verenigingen gecontacteerd. Ook internationale mensenrechtenorganisaties en Europese parlmentsleden werden op de hoogte gebracht.  In eigen land wordt er bitter weinig gereageerd terwijl alle parlementsleden op de hoogte worden gehouden en SP.A-Kamerlid en burgemeester van Herentals Jan Peeters die de zware criminaliteit in zijn regio niet weet te aan te pakken en die goede contacten onderhoudt met de halfbroer van Marcel Vervloesem die de eerst was om zijn broer aan te klagen, deed enkele dagen geleden op radio en TV zelfs een oproep om Marcel Vervloesem (als hij levend uit de gevangenis komt) uit Morkhoven te verbannen.   Het is niet normaal te noemen dat Jan Peeters daarbij liet verstaan dat Marcel Vervloesem een 'pedofiel' was terwijl de Turnhoutse rechter François Caers na 7 jaar 'onderzoek' besliste om Victor Vervloesem en de 9 criminelen die Marcel van 'sadomasochistische praktijken' enz. beschuldigden, aan een leugendetectortest te onderwerpen en terwijl was gepland om het proces op 14.9.05 te hervatten.

Het is zeker niet normaal te noemen dat een burgemeester die ook Minister van State was en die op federaal niveau verantwoordelijk was voor de Sociale Integratie en voor het Beleid inzake de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, via de media dergelijke oproepen lanceert.

Het is onbegrijpelijk dat Jan Peeters zijn politiek mandaat voor een gedeelte op het spel zet om iemand zoals Victor Vervloesem te blijven ondersteunen.

Hoopgevend en vooral menselijk,was de brief van de Vlaamse Minister van Volksgezondheid Inge Vervotte (CD&V) maar uit ondervinding weten we dat men op Justitieminister Onkelinx die zij contacteerde, niet hoeft te rekenen. Onkelinx die publiciteitsgeil is, vindt het zelfs te veel om onze aangetekende brief in verband met de cd-roms van de kinderpornozaak Zandvoort waarop toch tienduizenden slachtoffertjes staan, te beantwoorden.

 


De commentaren zijn gesloten.