12-05-05

Moord met voorbedachte rade 39 - Justitie houdt niet van 'pedojagers'

 

'Wij hielden onze ogen gesloten'

(Ex-)Justitieminister Stefaan De Clerck in Juli 1998 tijden een interview met Het Algemeen Dagblad: 'Vermits de overheid de ogen gesloten hield voor kinderporno, gaat de burger steeds meer de rol overnemen van politie en justitie, zoals de vzw Morkhoven. Ik heb als minister ook gesproken met deze mensen, maar ik ben wel heel voorzichtig.  Ze zijn zelf niet onomstreden, maar je kunt hen niet negeren. Ze beschikken over belangrijke informatie.  Zolang ze die doorspelen aan de overheid, moet je hen krediet geven'.

De Werkgroep haalde toen opgelucht adem en dacht dat het ijs met de Overheid nu voorgoed gebroken was, temeer daar De Clerck ook bereid was om de moeder en stiefvader van de verdwenen Manuel Schadwald op zijn kabinet te ontvangen.

In september 1998, dus juistgeteld 2 maanden later, werd Marcel Vervloesem via een goed-geörganiseerde media-aanval door zijn eigen SP.A-halfbroer en 9 criminelen van 'folteringen' en 'verkrachtingen' beschuldigd en werd hij gedurende 7 lange jaren door het grootste gedeelte van de Vlaamse pers en de Turnhoutse Justitie als 'zelfverklaarde pedofielenjager' en 'kindermisbruiker' door het slijk gesleurd.  Tenslotte werd hij zonder vorm van proces opgesloten terwijl pas besloten was om alle aanklagers een leugendetectortest te laten ondergaan.  Een deel van hen was intussen achter de tralies beland.

Twee van de nieuwe 13-jarige aanklagers zitten wegens een gewapende roofoverval in de gesloten jeugdinstellingen te Mol en Beers...  Dat zegt wel iets over hun geloofwaardigheid.  De meeste Vlamingen laten zich echter gewillig manipuleren en blijven de verhaaltjes rond de sadomasochistische folteringen van de 'zelfverklaarde pedojager' Marcel Vervloesem slikken alsof het peperkoek was.  De rest stellen ze niet in vraag.De commentaren zijn gesloten.